Wanneer u last heeft van water in de schouw of regen in de schouw, vogels en/of nesten, rookgeur of windinslag kan u door ons een schouwkap (ook wel schoorsteenkap genoemd) laten plaatsen met inox vogelrooster.

Wij kunnen verschillende modellen schouwkappen plaatsen, vervaardigd in koper (wordt zwart) of in inox (behoudt zijn kleur).
Ijzeren en gelakte schouwkappen plaatsen wij niet aangezien ijzer roest en de lak los komt na verloop van tijd.

In het merendeel van de gevallen plaatsen wij een dik, inox rooster op de schouw zodat vogels in de schouw geen nest meer kunnen maken om zo schouwbrand te voorkomen.

Onze schouwkappen worden gemaakt met een plaatdikte van 2mm en worden vervaardigd uit een stuk. Elke schouwkap wordt op maat gemaakt (met oversteek van 5cm rond om rond) en chemisch verankerd tegen stormweer. Dit garandeert u een uitstekend resultaat en een optimale bescherming van uw gevelsteen tegen onder andere regeninval, windinslag, rookgeur of vorstschade.

Hoe verloopt de samenwerking?

We krijgen dikwijls de vraag om telefonisch of via mail prijs te geven voor een schouwkap. Dit is helaas niet mogelijk, aangezien de prijs van een schouwkap wordt bepaald door de grootte van de schouw, het soort materiaal (koper of inox) en de toegankelijkheid van de schouw (via stelling, ladders of met een hoogtewerker). Wij komen graag gratis bij u langs om u een correcte en vaste prijs (inclusief plaatsing) te bezorgen, waarna u meteen een prijsopgave ontvangt. Klik hier om een gratis offerte aan te vragen.

Indien u akkoord bent met de prijs, meten we de schouw meteen op en bekijken ook de binnenkant van de schouw op vogels, nesten en vocht.

Nadien maken wij een bestelbon op met de afgesproken totaalprijs en spreken we samen de dag van plaatsing af.

De schouwkap kan binnen de week na opmeting worden geplaatst, mits de weersomstandigheden dit toelaten.

Volgende modellen kunnen geplaatst worden: boog, golf, plat, napoleon en omega.

Verschillende materialen van de schouwkap

We plaatsen 98% van de schouwkappen in koper. Dit heeft verschillende voordelen voor u als klant.

Onze koperen schouwkappen:

  • zijn beter bestand tegen de hitte
  • zwaarder van materiaal
  • glanzen niet
  • trekken daardoor ook geen vogels aan
  • doden mos op en rond de schouw
  • worden vanzelf zwart op termijn

Bij inox schouwkappen heeft u al deze positieve eigenschappen niet. Ze trekken door de weerspiegeling net de vogels aan. Tevens kunnen inox schouwkappen niet gelakt worden, en zijn deze minder hitte bestendig.

Stalen schouwkappen gebruiken wij niet, gezien deze roest op de gevelsteen en het beton achterlaten.